قهوه ترک، یکی از قدیمیترین روشهای دم کردن قهوه است که با استفاده از پودر قهوهی بسیار ریز آسیاب شده و بدون فیلتر تهیه میشود. این شیوهی دمآوری قهوه در زمان امپراتوری عثمانی از یمن به ترکیه وارد شده و عمدتا توسط مردم خاورمیانه مصرف میشود. پودر قهوه به همراه شکر و در صورت تمایل دیگر افزودنیها مانند هل، دارچین یا ... در قهوه جوشی به نام جذوه یا ایبریک حرارت داده میشود و در فنجانهای کوچک ۸۰ تا ۱۰۰ میلیلیتری سرو میگردد. در این فرآیند فنجان قهوهای با طعمی قوی تولید شده که پودرهای آن در فنجان باقی مانده و نوشیده نمیشود. برخی معتقدند که سرنوشت شخص را میتوان در طرح و شکلهایی که پودرهای باقی مانده در فنجان باقی میگدارند خواند.
برای تهیهی قهوهای غلیظ با فوم زیاد، که نشانههای یک قهوه ترک مرغوب است، از آب با دمای اتاق یا حتی کمی خنک استفاده کنید. هرچه زمان دمآوری قهوه طولانیتر باشد، نوشیدنی نهایی غلیظتر میشود. آب را در فنجانهایی که میخواهید نوشیدنی را در آن سرو نمایید پیمانه کنید (یک فنجان به ازای هر نفر) و سپس درون قهوه جوش بریزید.
در این مرحله، پودر قهوه و در صورت تمایل شکر و دیگر افزودنیهای طعمدهنده را به آب اضافه نموده و تا زمان مخلوط شدن آنها با آب هم میزنیم. توجه داشته باشید مواد اولیه در این مرحله به خوبی هم زده شوند چرا که پس از حرارت گرفتتن قهوه جوش به هیچ وجه نباید آن را هم زد.
در این مرحله، قهوه جوش را روی حرارت ملایم قرار داده و صبر میکنیم تا مانند شیر، قهوه تا لبهی قهوه جوش بالا بیاید، پس از آن قهوه جوش را از حرارت دور کرده تا قهوه نجوشد، توجه داشته باشید جوشیدن کیفیت نوشیدنی شمارا به شدت کاهش خواهد داد. برای دستیابی به طعمی غنیتر، میتوانید این فرآیند را چند بار تکرار نمایید.
زمانی که قهوه جوش روی حرارت قرار دارد، به تدریج فومهایی روی قهوه پدیدار میشود، به آرامی این فومها را با قاشق به فنجان منتقل کنید، پس از دمآوری قهوه، آن را با جریانی بسیار ملایم به فنجان منتقل کنید. قهوه ترک به علت طعم سنگنین، معمولا به همراه مقداری آب سرو میگردد. آب به متعادل ساختن کام دهان کمک میکند. همچنین میتوانید در کنار قهوه، یک شکلات یا کوکی قرار دهید. کمی صبر کنید تا پودرهای قهوهی شناور در فنجان تهنشین شده و سپس قهوهی شما آمادهی نوشیدن است.
کنترل عصارهی قهوه، بهترین و هم یکی از سختترین موارد در دمآوری قطرهای است. عناصر بسیاری باید در نظر گرفته شود، آنها را به درستی ترکیب کرده و میتوانید یک قهوهی خوشمزه داشته باشید.
موج سوم قهوه. در کافیشاپها و فضای مجازی بارها با این اصطلاح روبهرو میشویم؛ اما واقعا معنای آن چیست؟ تفاوت آن با قهوهی اسپشیالتی و موج اول، دوم و چهارم در چیست؟
قهوه دوستان با هر سطح از تخصص، تا حدودی با اسامی «عربیکا» و «روبوستا» آشنا هستند که برای اشاره به دو گونه دانهی قهوه که برای مقاصد تجاری کشت میشوند مورد استفاده قرار میگیرند.