فیلتر کاغذی قهوه چیست
لذت تلخی قهوهٔ تازهدم، وقتی آن را در خانه دمکرده باشیم و در گوشهٔ دنج همیشگیمان بنشینیم و بنوشیم دو چندان میشود. حالا به هر روشی که درست کرده باشیم. اما برای درست کردن قهوه در خانه باید نکتههای ظریفی را بدانیم تا بتوانیم قهوهای به همان کیفیت قهوههای کافه را درست کنیم. شما دربارهٔ فیلتر کاغذی قهوه و انواع فیلتر کاغذی چقدر میدانید؟ اگر قهوهٔ دمی دوست دارید حتماً شفافیت آن برایتان مهم است و میدانید که یکی از معیارهای کیفیت قهوههای دمی همین شفافیت است. برای دم آوری قهوه پودر قهوه را با آب جوش ترکیب میکنیم. اما قطعاً تنها ترکیب کردن این دو با هم نوشیدنی شفافی به ما نمیدهد. پس چه چیزی باعث میشود نتیجهٔ عبور آب از پودر قهوه مایعی شفاف باشد! بله، فیلتر. درکل برای تهیهٔ قهوه از سه نوع فیلتر قهوه استفاده میشود. فیلتر کاغذی، فلزی و پارچهای. از بین این سه نوع، فیلترهای کاغذی بیشتر از همه استفاده میشود. اگر دوست دارید بیشتر با فیلترهای کاغذی قهوه آشنا شوید با ما همراه باشید تا ببینیم فیلتر کاغذی چیست، چه ویژگیهایی باید داشته باشد تا تلألؤ آفتاب را در فنجان قهوهٔ اول صبحمان ببینیم، هنگام انتخاب آن باید به چه نکاتی توجه کنیم و ایدهٔ استفاده از آن اولین بار به کدام ذهن خلاق رسید؟
ملیتا بنتز صبحهای خود را در دِرِسدن آلمان، به همان شیوهی معمولی آپارتمان مجاورش و در آپارتمانهای دیگر شروع میکرد: با یک فنجان قهوهی تازه دم. اما بنتز به جای احساس شادابی و تمرکز، با هر جرعه بیشتر احساس عصبانیت میکرد. هورست بنتز، یکی از پسرانش، دههها بعد در مصاحبهای در شماره 1949 نشریهی آلمانی Der Aufstieg، گفت: «مادرم که سلیقهی خوبی در قهوه داشت، بیشتر اوقات از فنجان قهوهاش عصبانی میشد.» و بعد از آن، روتین تمیز کردن دیگ مسی و خلاص شدن از پودرهایی که به کنارههای آن چسبیده بودند وجود داشت. هر روز صبح، از آشپزخانهاش در درسدن آلمان، او در مورد روشهای بهتر دمآوری خیالپردازی میکرد.
وی چندین بار تلاش کرد و شکست خورد، تا اینکه یک روز، یک تکه کاغذ بلاتینگ از دفتر مدرسهی پسرش برداشت و آن را در یک دیگ حلبی قدیمی که در آن چند سوراخ ایجاد کرده بود چسباند. کاری که پس از آن انجام داد برای بسیاری آشنا به نظر میرسد: او قهوهی آسیاب شده را اضافه کرد و آب گرم را روی آن ریخت. نوشیدنی مستقیما از طریق کاغذ داخل لیوان چکه کرد. نظافت، آسانتر و بهداشتیتر بود. بدون نیاز به ساماندهی پودرهای باقیمانده، فیلتر کاغذی استفاده شده مستقیما به سطل زباله میرفت. ملیتا این را «لذت کامل قهوه» نامید. او اختراع جدید خود را روی آشنایان آزمایش کرد، داستانها میگویند، میزبان «قهوههای بعد از ظهر» بود.
در ژوئن 1908، ادارهی ثبت اختراعات امپریال برلین، حق ثبت فیلتر کاغذی را به بنتز اعطا کرد و او و همسرش به زودی وارد تجارت شدند. دفتر مرکزی آنها آپارتمان پنج اتاقهی خانواده در درسدن بود. امروزه بیش از 4000 نفر در سراسر جهان در گروه Melitta مشغول به کار هستند. در سال 2017، درآمد این شرکت 1.5 میلیارد یورو یا حدود 1.8 میلیارد دلار گزارش شده است.
«آمالی آگوست ملیتا لیبشر»، دختر کارل و بریژیت (رینهارت) لیبشر، در 31 ژانویه 1873 در درسدن متولد شد. پدرش کتابفروش و پدربزرگ و مادربزرگاش مالک یک کارخانهی آبجوسازی بودند. او با هوگو بنتز ازدواج کرد و این زوج صاحب دو پسر به نامهای ویلی و هورست شدند که هر دو به این تجارت پیوستند و یک دختر به نام هرتا.
اولین فیلترهای قهوه در خانه تولید شد. پسران سفارشات را با یک چرخدستی به خریداران تحویل میدادند، در حالی که همسر بنتز تابلویی در ویترین مغازه نصب میکرد تا نحوهی استفاده از سیستم جدید را به عموم مردم نشان دهد. بعدا او این نقش را به مدلهای خانم واگذار کرد، ایدهای که از زمانی که مدیر یک فروشگاه بود در سر داشت. آنیکا فون هولن، سخنگوی گروه ملیتا، در یک مصاحبهی تلفنی گفت: «این [فیلترهای قهوه] چیز جدیدی بود و مردم برای اعتماد باید [کارکرد] آن را میدیدند.»
ایده و شرکت ملیتا و هوگو در سال ۱۹۰۹ اوج گرفت؛ وقتی محصول خود را در «نمایشگاه تجاری لایپزیک» برای مالکین فروشگاههای لوازم خانگی از سراسر آلمان به نمایش گذاشتند و نظر آنها را جلب کردند.
هورست بنتز به یاد میآورد: «نتیجه چشمگیر بود.» قهوهسازهای چینی و فیلترهای کاغذی اکنون توجه عموم را به خود جلب کرده بودند. بنتز هر سال 1250 دستگاه را به قیمت 1.25 مارک آلمان میفروخت. در سال 1912 تعداد کارکنان این شرکت به هشت نفر رسید.
اما راه پیش رو کاملا هموار نبود. با شروع جنگ جهانی اول، همسر بنتز و پسر بزرگاش، ویلی، به خدمت اعزام شدند. برادرش پل لیبشر در آن مدت به او کمک کرد تا شرکت را اداره کند، اما اکنون شرکت باید درآمد خانواده را تأمین کند. بنتز عملیات تولید کارتنهای کاغذی را گسترش داد. در سال 1929، شرکت، کارخانهی درسدن خود را پیشرفت داد و به مکان جدیدی در میندِن، واقع در شمال غربی آلمان نقل مکان کرد. این کارخانه امروزه همچنان مورد استفاده قرار میگیرد.
قبل از اینکه او و همسرش در سال 1932 از فعالیتهای روزانهی خود در این مشاغل کنارهگیری کنند، بنتز پیشرفتهایی در زندگی کاری برای کارکنان رقم زد: از جمله هفتهی کاری پنج روزه، تا سه هفته تعطیلات و پاداش کریسمس. در سال 1938، با سرپرستی پسرانش، بنیاد اجتماعی Melitta Aid را تأسیس کرد، یک صندوق اجتماعی برای کارکنان شرکت که هنوز هم وجود دارد. این شرکت به طور موقت تولید فیلترها را در طول جنگ جهانی دوم متوقف کرد (در آن زمان ملیتا و همسرش بازنشسته شده بودند) و در سال 1941 برای تولید تجهیزات نظامی به عنوان «کارخانهی نمونهی سوسیالیسم ملی» با رژیم نازی همکاری کرد. پس از جنگ، این شرکت در برنامه ای شرکت کرد که هدف آن، جبران خسارت قربانیان سیاست کار اجباری نازیها بود.
بنتز چهار سال پس از همسرش در 29 ژوئن 1950 در سن ۷۷ سالگی درگذشت. خانم فون هولن، سخنگوی ملیتا میگوید که در بیشتر مکانهای شرکت، هنوز عکسی از او روی دیوار است. وی گفت: «هر کارمند، ملیتا بنتز و نقش استثنایی او به عنوان مادر شرکت را میشناسد.»
برای خرید قهوه، با کیفیت میتوانید از طریق فروشگاه قهوه خوش کالا اقدام نمایید.
منبع: New York Times
کنترل عصارهی قهوه، بهترین و هم یکی از سختترین موارد در دمآوری قطرهای است. عناصر بسیاری باید در ن...
موج سوم قهوه. در کافیشاپها و فضای مجازی بارها با این اصطلاح روبهرو میشویم؛ اما واقعا معنای آن چی...
قهوه دوستان با هر سطح از تخصص، تا حدودی با اسامی «عربیکا» و «روبوستا» آشنا هستند که برای اشاره به دو...