قهوهی آمریکایی معمولی با مخلوط کردن دانههای برشتهشدهی قهوه با آب داغ دم داده میشود. در این فرآیندی بسیار ساده پودر قهوهی خشک در آب خیسانده میشود و پس از آن قهوه آماده میشود. «قهوهی معمولی» در آمریکا به معنای یک فنجان ۲۳۰ میلیلیتری قهوه با یک قاشق چایخوری شکر و مقدار کمی شیر یا خامه مخلوط شده. قهوه اسپرسو را میتوان با همان دانههای قهوه و با همان برشتهکاری قهوهی آمریکایی تهیه کرد. اگرچه گاهی ترکیبات بهتری (اکثرا عربیکا) و برای ایجاد طعم شدیدتر از برشتهکاری تیرهتر استفاده خواهد شد.
شما میتوانید برای خرید آنلاین قهوه وارد سایت خوش کالا شوید و اطلاعات جداگانه قهوه ها را مطالعه نمایید.
«کاپوچینو» و «لاته» نوشیدنیهایی هستند که با ترکیب شیر و اسپرسو تهیه میگردند. وجه تمایز این دو در این است که در قهوه کاپوچینو شیر به صورت کفکرده (با استفاده از نازل بخار که جزئی از دستگاه اسپرسوساز است تهیه میشود) که از لحاظ حجم دوبرابر شیر اصلی میشود استفاده میگردد. در لاته شیر با استفاده از همان نازل بخار اما شیوهای متفاوت تنها بخار داده میشود (حرارت دیده و در نتیجه حبابهای ریزی ایجاد میگردد). در فرآیند «کف کردن» شیر به میکروفوم تبدیل میشود. میکروحبابها در فوم با فشار هوای داغ در پیوند محکم بافتهای پروتئین موجود در شیر به وجود آمدهاند. از آنجایی که شیر کمچرب به دلیل وجود پروتئین بالاتر، فوم و حجم بیشتر نسبت به شیر پر چرب ایجاد میکند. برای لاته، هدف ایجاد حجم زیادی از فوم نیست، بنابراین از هر شیری میتوان استفاده کرد.
با این حال برای تهیهی قهوهی اسپرسو به دلیل شیوهی دمآوری، باید آسیاب آن از قهوهی آمریکایی ظریفتر باشد. چیزی که قهوه را به «اسپرسو» تبدیل میکند، شیوهی دمآوری آن است. و به دلیل این شیوهی خاص است که به دستگاه اسپرسوساز ویژه احتیاج داریم. اگرچه اسپرسو را میتوان با دستگاه قهوه ساز خانگی در موکاپات روی اجاقگاز تهیه کرد، اما نتیجهی آن جالب نیست و زیاد توصیه نمیشود. برای اسپرسو، پودر قهوه درون سبد قهوه فشرده میشود و آب داغ (در حدود ۹۰ - ۹۳ درجهی سانتیگراد اما نه در دمای جوش) با فشار زیادی (بین ۹ تا ۱۵ بار) از پودر قهوه عبور میکند تا عصارهگیری که به نام اسپرسو میشناسیم تولید شود. عصارهگیری باید حداقل ۲۵ ثانیه طول بکشد (برای این که زمان کافی برای تماس آب با قهوه وجود داشته باشد)، اما نباید بیش از ۳۰ ثانیه به طول انجامد. آسیاب باید به اندازه کافی ریز باشد تا سبد قهوه به گونهای متراکم باشد که فشار در حین عصارهگیری حفظ شود. دستگاه اسپرسو آب را در دمای مناسب نگه میدارد و فشار و مدت زمان استخراج را کنترل مینماید، این عمر روی شعلهی اجاق امکانپذیر نیست.
نتیجهی این عصارهگیری اسپرسویی است که طعم بسیار شدیدتری نسبت به قهوهی معمولی آمریکایی دارد. به همین دلیل است که فنجان اسپرسو کوچک است. اسپرسو به طور معمول به مقدار ۴۴ میلیلیتر (۱.۵ OZ تقریبا به اندازهی یک شات) سرو میگردد. سرو ۷۳ میلیلیتری (۲.۵ OZ) را دابل اسپرسو یا دوپینو (که در زبان ایتالیایی معنای دابل دارد) مینامند. شیر و کرم هرگز به اسپرسو اضافه نمیگردد؛ (به غیر از مواقعی که در حال تهیهی نوشیدنیهایی باشیم که دیگر اسپرسو نامیده نمیشوند.) با این حال اسپرسو را در صورت تمایل میتوان با شکر شیرین نمود.
برای تهیه قهوه کاپوچینو، با مقادیر مساوی اسپرسو و شیر شروع میکنیم. سپس شیر درون ظرف پیتچر مخصوص تا زمان تولید میکروفوم کف داده میشود و حجم آن تقریبا به دوبرابر حجم شیر اولیه میرسد. سپس میکروفوم به اسپرسو اضافه میگردد. (اگر اسپرسو درون میکروفوم ریخته شود نوشیدنی حاصل ماکیاتو لاته نام دارد.)
برای تهیهی لاته، با مقادر دو برابر شیر نسبت به حجم اسپرسو شروع میکنیم. سپس شیر تا دمای ۶۵.۵ – ۷۱ درجهی سانتیگراد (۱۵۰-۱۶۰ درجهی فارنهایت) ب استفاده از نازل بخار گرم میشود (اما کف داده نمیشود). سپس اسپرسو و شیر همزمان درون فنجان سرو ریخته میشوند. هرچه میکروفوم در این فرآیند تولید شود در انتها روی نوشیدنی ریخته خواهد شد. گاهی فوم به گونههای خلاقانه و هنری برای تشکیل اشکالی خاص روی نوشیدنی ریخته خواهد شد. در صورت تمایل میتوان شکلات پودری یا تراش خورده و یا دارچین را به هردو نوشیدنی اضافه کرد.
برای اطلاع از خرید قهوه اسپرسو و قیمت قهوه اسپرسو با کیفیت میتوانید به صورت رایگان با مشاوران فروشگاه اینترنتی قهوه خوش کالا تماس بگیرید.
سایر مطالب مرتبط سایت خوش کالا :
منبع: The Coffee Brewers
کنترل عصارهی قهوه، بهترین و هم یکی از سختترین موارد در دمآوری قطرهای است. عناصر بسیاری باید در ن...
موج سوم قهوه. در کافیشاپها و فضای مجازی بارها با این اصطلاح روبهرو میشویم؛ اما واقعا معنای آن چی...
قهوه دوستان با هر سطح از تخصص، تا حدودی با اسامی «عربیکا» و «روبوستا» آشنا هستند که برای اشاره به دو...