برزیل تنها کشور دنیا است که از تراکتور برای برداشت محصول قهوه استفاده میکند به همین دلیل دانههای رسیده و نرسیده با هم مخلوط میشوند، از اینرو میتوان یکی از دلایل این که مردم به دنبال خرید قهوه برزیل هستند، همین است.
عموما دانههایی که از برزیل میآیند طعمهای مختلفی مانند شکلاتی، فندقی و کاراملی دارند. این دانهها در مقایسه با قهوههای تولید شده در شرق آفریقا یا مرکز آمریکا که طعم نامحسوسی دارند، به مراتب بهتر هستند.
نگهداری از قهوه روبوستا(Robusta) در مقایسه با قهوه عربیکا(Arabica) به مراتب راحتتر است و برزیل هر دو نوع را تولید میکند، به همین دلیل کسانی که به دنبال خرید قهوه برزیل هستند با مشکلی در انتخاب ندارند.
قهوه روبوستا نسبت به عربیکا کرمیتر است و کافئین بیشتری دارد و در عین حال قیمت آن کمتر است. این ویژگیها باعث میشوند که این قهوه برای تهیه اسپرسو ایدهآل باشد.
ترکیب رایج اسپرسوی ایتالیایی شامل ۷۰ درصد قهوه برزیل تهیه شده با روش تفالهگیری طبیعی، ۱۵ درصد روبوستا و مقداری قهوه از مرکز آمریکا به عنوان چاشنی این ترکیب است.
این ترکیب به عنوان قهوه اسپرسو بسیار محبوب است و همچنین میتواند پایه خوبی برای کاپوچینو باشد.
از مهمترین ویژگی های قهوه اسپشیالیتی در مقایسه با قهوه معمولی میتوان به کیفیت بالای آن اشاره کرد که باعث میشود نوشیدن یک قهوه با طعم بی نظیر را تجربه کنید. این قهوه دارای فواید بسیار زیاد از جمله کاهش احتمال ابتلا به دیابت، آلزایمر و سرطانهای مختلف را برای سلامتی شما میباشد. فرآیند تولید قهوه تمامی مراحل را از مرحله کاشت قهوه تا زمانی که قهوه دم کشیده است و در فنجان در دست شماست را تشکیل میدهد. این فرایند به طور کلی بسیار پیچیده و طولانی میباشد. در صورتی که یکی از این مراحل به درستی انجام نشود قهوه طعم و رایحه اصلی خود را از دست خواهد داد. با نوشیدن نخستین فنجان از این قهوه متوجه خواهید شد که این قهوه دارای چرخهای بزرگ از طعمهای بی نظیر میباشد. به طور کلی این چرخه شامل طعمهایی همچون عسل، کارامل، شکلات، طعم گلهایی همچون گل رز و یاسمن میباشد. اغلب کافهها ابن قهوه را از میان انواع مختلف قهوه که دارای تنوع طعمی بسیار گسترده است را انتخاب کرده و از آن استفاده میکنند.
مراحل تولید قهوه اسپشیالیتی از تبدیل میوه خام به دانههای قهوه و در انتها یک فنجان دلچسب قهوه را یک روند صنعتی تشکیل میدهد. برای تولید این نوع از قهوه باید دانههای قهوه در بهترین مکان و مناسبترین زمان کاشته شوند تا در نهایت محصول بدست آمده قهوه باکیفیت باشد. به طورکلی میتوان گفت تمامی قهوههای اسپشیالیتی از دانههای نوع عربیکا هستند. پس از کاشت درخت قهوه 3 تا 4 سال طول میکشد، تا شاهد نخستین میوههای قرمز قهوه شوید و دانههای قهوه برای مرحله برداشت آماده شوند. اغلب دانههای قهوه به دو صورت STRIP PICKE, selectivity picked برداشت خواهند شد که در روش striped عمل برداشت سریعتر انجام میگیرد. اما روش selectivity picked مدت زمان بیشتری طول میکشد اما در نهایت نتیجه کار بهتر و کیفیت دانههای قهوه بیشتر خواهد بود. پس از مرحله برداشت، فرآوری قهوه یکی از مهمترین بخش های آماده سازی قهوه برای مصرف میباشد، این عمل از خراب شدن دانههای قهوه جلوگیری به عمل میآورد. روشهای فرآوری دانههای قهوه نیز به صورت خشک، نیمه خشک و مرطوب هستند. در فرآوری خشک دانههای قهوه پس از برداشت میوههای قهوه تمیز میشوند و سپس برای خشک شدن در معرض نور خورشید قرار میگیرند. در فرآوری مرطوب قبل از خشک شدن پوشش دانههای قهوه حذف میشوند و میوه قهوه در آب غوطه ور شده و مرطوب میشوند.
در مرحله بعدی که مهمترین مرحله تولید و فرآوری قهوه اسپشیالیتی محسوب می شود با فشار دادن میوهها از طریق دستگاه پوست میوهها برداشته میشوند. حال نوبت به کارگیری روش تخمیر میباشد که باید با دقت بسیار بالا انجام گیرد، زیرا وجود میکروب روی مزه و طعم این قهوه تاثیر بدی خواهد داشت. پس از به پایان رسیدن مراحل تخمیر و جداسازی پوست قهوه، دانهها در آفتاب و از طریق دستگاه خشک خواهند شد. پس از به پایان رسیدن تمامی مراحل با دقت بالا، دانههای قهوه در کیسههای مخصوص قرار میگیرند و برای ارسال به نقاط مختلف جهان آماده میشوند.
پس از به پایان رسیدن فرآیند فرآوری قهوه حال نوبت روست و دم کردن آن فرا میرسد. پس از به پایان رسیدن مرحله رست دانههای قهوه، با استفاده از هوای آزاد دانهها خنک میشوند. عطر و رایحه دل انگیز قهوه اسپشیالیتی بیش از 2 الی 3 روز باقی خواهد ماند و طعم دل انگیز آن برای مدت زمان بیشتری حفظ خواهد شد.
برای اطلاع از قیمت انواع قهوه مرغوب و باکیفیت میتوانید از طریق فروشگاه قهوه خوش کالا اقدام نمایید.
کنترل عصارهی قهوه، بهترین و هم یکی از سختترین موارد در دمآوری قطرهای است. عناصر بسیاری باید در ن...
موج سوم قهوه. در کافیشاپها و فضای مجازی بارها با این اصطلاح روبهرو میشویم؛ اما واقعا معنای آن چی...
قهوه دوستان با هر سطح از تخصص، تا حدودی با اسامی «عربیکا» و «روبوستا» آشنا هستند که برای اشاره به دو...