معمولا کافئین را بهعنوان یک محرک میشناسیم که به سرعت بر روی سیستم عصبی ما اثر میگذارد، باعث افزایش شریان خون و بالا رفتن ضربان قلب میشود، باعث سرحالی؛ افزایش تمرکز، تجدید قوا و بهبود روحیه نیز میشود.
تاثیرات کافئین در بدن پس از گذشت مدت زمانی کوتاه از مصرف آن نمایان میشود و پس از دفع کافئین تاثیرات آن نیز کمرنگ خواهد شد.
اما سوال مهم در مورد مصرف کافئین این است که ماندگاری آن در بدن چقدر است؟ و تا چه مدت میتوانیم از تاثیرات آن بهرهمند شویم؟
پاسخ به این سوال به عواملی بستگی دارد که در زیر به آن اشاره میکنیم.
پس از گذشت 30 الی 60 دقیقه از مصرف کافئین، این ماده بالاترین تاثیرگذاری را خواهد داشت.
آکادمی پزشکی خواب آمریکا بیان کرده که نیمه عمر کافئین تا 5 ساعت است. نیمه عمر به مقدار زمانی گفته میشود که مقدار یک ماده به نصف مقدار اصلی کاهش یابد.
بنابراین با مصرف 10 میلیگرم کافئین، پس از 5 ساعت، هنوز 5 میلیگرم کافئین در بدن خود دارید.
نصف باقیمانده کافئین در بدن شما ممکن است ماندگاری بیشتری داشته باشد. همچنین تاثیرات کافئین در بدن افرادی که دیر به دیر قهوه مینوشند و یا به آن حساسیت دارند ممکن است دیرتر از بین برود و ماندگاری بیشتری حتی تا چند روز داشته باشد.
خوردن کافئین و باتوجه به مدر بودن آن، ممکن است تعداد دفعات رفتنهای شما به دستشویی افزایش یابد.
توصیه میشود حداقل 6 ساعت قبل از خواب کافئین را مصرف نمایید تا در خواب شما اختلال ایجاد نشود در غیر اینصورت ممکن است بیقراری و بیخوابی را تجربه کنید.
کافئین یک ماده شیمیایی محرک است که بهصورت طبیعی در گیاهان خاصی از جمله قهوه، چایی، کاکائو و بهصورت مصنوعی در برخی نوشیدنی و نوشابههای گازدار وجود دارد و یا آنرا به رسپی برخی خوراکیها اضافه میکنند.
انواع شکلات، انواع قهوه از جمله قهوه اسپرسو، قهوه ترک، نوشیدنیهای انرژیزا، کاکائو، چای سیاه و چایی سبز، هات چاکلت، شیر کاکائو، بستنیهای حاوی کافئین و ... محتوی مقادیر مختلف کافئین میباشند.
کافئین در برخی داروهای خوراکی نیز وجود دارد.
بر توصیهها بر ایناست که مادران باردار از مصرف انواع خوراکی و نوشیدنیهای محتوی کافئین بالا خودداری کنند زیرا مصرف زیاد و بیرویه کاکائو ممکن است منجر به سقط جنین شود و یا سلامت جنین و نوزاد را پس از تولد با مشکل مواجه سازد.
اما در دوران شیردهی و پس از زایمان منع مصرف به محدودیت در مصرف کافئین تبدیل میشود بهدین ترتیب که مادران شیرده بهتر است میزان مصرف کافئین خود را به کمتر از 200 میلیگرم در روز یا 2 فنجان قهوه در روز محدود کنند زیرا نوزاد 1 درصد از کافئین مصرفی مادر را از طریق شیر جذب کرده که ممکن است دچار بیقراری، بیخوابی و لرزش بدن شود.
پس بهتر است شیردادن به کودک به قبل از مصرف کافئین و یا به 4 ساعت پس از آن موکول شود.
میزان کافئین موجود در قهوه و چای به عوامل مختلفی بستگی دارد. نوع دانه قهوه و برگ چای، نحوه دمآوریو میزان فراوری برگ چای و میزان روست قهوه.
قهوه اسپرسو میزان کافئین بیشتری دارد. همچنین دانههای قهوه با رست کمتر و رنگ روشنتر و سبکتر میزان کافئین بیشتری نسبت رستهای تیره آن دارند.
فنجان قهوه 8 اونسی 95-165 میلیگرم
اسپرسو 1 اونسی 47-64 میلیگرم
8 اونس قهوه بدون کافئین 2-5 میلیگرم
8 اونس فنجان چای سیاه 25-48 میلیگرم
8 اونس فنجان چای سبز 25-29 میلیگرم
- خواب کافی در طول شبانهروز به مدت 7 ساعت
- از خوابیدنهای طولانی مدت در طول روز خودداری کنید.
- مصرف بیشتر خوراکی و غذاهای گیاهی
- ورزش کنید اما از انجام تحرکات شدید قبل از خواب خودداری کنید.
در صورت احساس کسالت و خوابآلودگی بیشاز حد بهتر است به پزشک مراجعه کنید زیرا برخی از اختلالات در بدن بر روی خواب تاثیرگذار هستند.
کنترل عصارهی قهوه، بهترین و هم یکی از سختترین موارد در دمآوری قطرهای است. عناصر بسیاری باید در ن...
موج سوم قهوه. در کافیشاپها و فضای مجازی بارها با این اصطلاح روبهرو میشویم؛ اما واقعا معنای آن چی...
قهوه دوستان با هر سطح از تخصص، تا حدودی با اسامی «عربیکا» و «روبوستا» آشنا هستند که برای اشاره به دو...