با خواندن این مقاله سوالات شما درباره این نوشیدنی پاسخ داده می شود.اگر جزو طرفداران قهوه هستید و همچنین اگر دلتان سفر می خواهد پس آماده باشید چون قصد داریم شما را به یک مسافرت دلچسب به کشور ترکیه ببریم.دم کردن یک فنجان قهوه آن هم از نوع ترک و پیچیدن عطر دلچسب قهوه ، ترکیه را به منزل شما خواهد آورد. با خوش کالا همراه باشید تا شما را با تمام فوت و فن های قهوه ترک و طرز تهیه آن آشنا کنیم. آیا تا به حال به این فکر کرده اید که قهوه ترک از کجا آمده و چرا نام ترک را بر روی آن گذاشته اند؟
خیلی از افراد به اشتباه فکر می کنند ترک نام خاصی از دانه های قهوه است این در حالی است که به روشی از آماده سازی و دم کردن ابن نوشیدنی، ترک گفته می شود. دانه های قهوه را آسیاب می کنند و به قدری ریز و یک دست می شوند که با پودر کاکائو اشتباه گرفته می شوند.عطر خوشبو و قوی آن بسیار زبانزد است. اگر آن را باشیر مخلوط کنند عطر و طعم آن ملایم تر خواهد شد هم چنین کف روی آن نیز کمتر می شود. برای داشتن یک قهوه ترک عالی و باکیفیت تنهای کافی است از پودر قهوه تازه استفاده کنید و این را بدانید که راز داشتن یک فنجان قهوه ترک عالی آماده سازی آن با شعله ملایم است،این نوشیدنی نباید زودتر از 5 دقیقه آماده شود. این نوشیدنی را در 4 مدل سرو می کنند که در کشور ترکیه به هریک ،نامی را نسبت داده اند:
قهوه بدون شکر(قهوه ساده )، قهوه به همراه نصف قاشق چایخوری شکر( شکرلی )، قهوه با یک قاشق شکر( آرتا شکرلی )، قهوه به همراه دو یا سه قاشق چایخوری شکر( چوخ شکرلی ) و این بسته به نوع عادت شماست و اینکه چقدر مزه تلخ قهوه را دوست دارید. قهوه ترک، نوعی از دمآوری قهوه است که با استفاده از پودر قهوهای با آسیاب بسیار ریز و بدون فیلتر تهیه میشود. بر خلاف نام آن، قهوه ترک از یمن سرچشمه گرفته و در دوران امپراطوری عثمانی به ترکیهی امروزی وارد شده. قهوه ترک به روش دمآوری دستی با استفاده از قهوه جوشهایی به نام جذوه یا ایبریک تهیه شده و در فنجانهای کوچک (با ظرفیت 80 تا 100 میلیلیتر) سرو میگردد.
مثل دیگر انواع قهوه، یافتن بهتری قهوه ترک، تنها با امتخان انواع مختلف آن امکانپذیر است. با توجه به اینکه قهوه یک مادهی خوارکی است، بهترین قهوه ترک میتواند از نظر هر شخص با دیگری متفاوت باشد.
قهوه ترک، همانطور که پیشتر اشاره شد تفاوت بنیادین با دیگر قهوهها ندارد و فقط یک شیوهی دمآوری قهوه است. بنابراین شما میتوانید برای تهیهی این قهوه از هر نوع دانهای استفاده نمایید. طبیعی است استفاده از دانههای قهوه عربیکا به دلیل کیفیت بالاتر، نتیجهی بهتری نیز خواهند داشت. توجه داشته باشید پودر مورد استفاده برای تهیهی قهوه ترک باید بسیار ریز آسیاب شده باشد و اکثر دستگاههای آسیاب خانگی توان انجام آن را ندارند، پس بهتر است برای دم کردن این قهوه، آن را به صورت پودر خریداری نمایید.
قهوه ترک با توجه به نوع دانه، شیوهی فرآوری، برشتهکاری و ... در انواع متفاوتی قابل تهیه است. در بیشتر مواقع در ترکیبهای مورد استفاده برای قهوه ترک، تناسب روبوستا بیشتر از عربیکاست. اما انواع قهوه ترک ۱۰۰٪ عربیکا نیز قابل تهیه است.
شما میتوانید قهوه ترک طعمدار نیز تهیه کنید. قهوه ترک با هل یکی از انواه پرطرفدار قهوه ترک است.
در حال حاضر شرکتهای زیادی به تولید و فروش انواع قهوه ترک مشغولاند. برخی از محبوبترین این برندها شامل دانیدر، استلا، ست، دونیسی و ... هستند.
تا سال 1980 در کشور ترکیه به آن قهوه می گفتند. در همین سال بود که روش های خاصی از آماده سازی قهوه از کشور های اروپایی وارد این کشور شد واز آن به بعد واژه ترک را برای نشان دادن آماده سازی سنتی مخصوص این کشور به آن اضافه کردند.
خواص و مزایای قهوه ترک، تا زمانی که به صورت خالص نوشیده شود دقیقا مانند دیگر انواع قهوه است. این خواص عبارتاند از: افزایش سطح انرژی، بهبود عملکرد قلب، کمک به چربیسوزی، کاهش ریسک ابتلا به بیماریهایی نظیر آلزایمر، دیابت نوع ۴، بیماریهای کبدی، پارکینسون و ...
قهوه ترک نیز مانند دیگر انواع قهوه، تاثیر مستقیمی بر وزن ندارد. قهوه قند و کالری ندارد و دارای کافئین است. کافئین میتواند به ما کمک کند طولانیتر و شدیدتر ورزش کنیم. همچنین ترشح هورمون اشتها را کاهش میدهد. پس نوشیدن قهوه خالص در کنار سبک زندگی سالم میتواند در به کنترل وزن کمک کند.
قهوه ترک نیز مانند دیگر انواع قهوه، تاثیر مستقیمی بر وزن ندارد. قهوه قند و کالری ندارد و دارای کافئین است. کافئین میتواند به ما کمک کند طولانیتر و شدیدتر ورزش کنیم. همچنین ترشح هورمون اشتها را کاهش میدهد. پس نوشیدن قهوه خالص در کنار سبک زندگی سالم میتواند در به کنترل وزن کمک کند.
به طور متوسط، هر ۱۰۰ میلیلیتر قهوهی خالص دارای ۱۱۸ میلیگرم پتاسیم، ۸ میلیگرم منیزیم، ۷.۱ میلیگرم فسفر است.
اگرچه مطالعات نتایج مختلفی را نشان میدهند، برخی تحقیقات حاکی از آناند که قهوه میتواند به محافظت در برابر برخی اختلالات عصبی از جمله بیماری آلزایمر و پارکینسون کمک کند.
علاوه بر این، چندین مطالعه نشان دادهاند که نوشیدن مقدار متوسط قهوه می تواند با کاهش خطر زوال عقل و زوال شناختی در ارتباط باشد.
برخی مطالعات نشان دادهاند که نوشیدن قهوه میتواند با کاهش خطر افسردگی مرتبط باشد. بر اساس نتایح مطالعهی ۷ تحقیق، نوشیدن هر فنجان قهوه در روز با ۸ درصد کاهش خطر افسردگی ارتباط دارد.
مطالعهی دیگری نشان داد که نوشیدن حداقل چهار فنجان قهوه در روز در مقایسه با نوشیدن روزانه فقط یک فنجان قهوه، در کاهش خطر افسردگی بسیار بیشتر اثرگذار است.
علاوه بر این، یک مطالعه روی بیش از ۲۰۰ هزار نفر نشان داد که نوشیدن قهوه با کاهش خطر مرگ ناشی از خودکشی مرتبط است.
در تهیهی قهوه ترک، مانند هر شیوهی دمآوری دیگری از دو نژاد عربیکا و روبوستا استفاده میگردد. با توجه به ویژگیهای بسیار متفاوت این دو نژاد و همچنین زیرگونههای مختلف آنها، انتخاب بهترین قهوه ترک، جدا از تکنیکهای دمآوری، کاملا به سلیقهی مصرفکننده ارتباط دارد. معمولا ذايقهی مردم ایران با قهوهی ترکی سازگار است که غلظت و فوم مناسبی داشته باشد و تا حدودی طعم تلخی آن محسوس باشد. برای دستیابی به این نتیجه، معمولا قهوههای ترک بازار ایران با تناسب ۳۰ درصد عربکیا و ۷۰ درصد روبوستا تهیه میشود.
مزاج و طبیعت قهوه سرد و خشک است و در طب سنتی پیشنهاد میشود افراد سرد مزاج، قهوه را به همراه مصلحهای آن، مانند زعفران، زنجبیل، هل و ... بنوشند.
به طور کلی عوارض جانبی مصرف بیش از حد قهوه، برای قهوه ترک نیز صادق است. از شایعترین نشانههای کافئین بیش از توان تحمل بدن میتوان به سردرد، اضطراب و بیقراری، لرزش، اختلال خواب و ... اشاره کرد. البته این عوارض کاملا موقتی هستند و با نوشیدن آب و فعالیتهای بدنی به سرعت بهبود مییابند.
از طرف دیگر، به دلیل عدم استفاده از فیلتر در تهیهی قهوه ترک و وجود پودر قهوه در نوشیدنی، قهوه ترک به نسبت دیگر نوشیدنیهای قهوه اثر بیشتر بر دندان و سطح زبان و مری میگذارد. توصیه میشود حتما پس از نوشیدن این قهوه دهان خود را بشویید.
فروشگاه آنلاین معتبر قهوه خوش کالا برای خرید قهوه ترک و اطلاع از قیمت قهوه ترک به صورت رایگان با کارشناسان فروشگاه اینترنتی خوش کالا در ارتباط باشید.
معمولا به وسیلهی دمآوری قهوه ترک، قهوه جوش گفته میشود و از آنجایی که در هیچ روش تهیهی قهوهای نباید از آب جوش استفاده کرد، این نام از اساس اشتباه است. ظرف دمآوری قهوه ترک، جذوه (Chezve) نام دارد. این ظرف با جنسهای مختلف آلمونیوم، برنج و مس، در طرحها، کیفیتها، اندازهها و قیمتهای مختلف قابل تهیه است.
همیشه توصیه میشود قهوه را به صورت دانه تهیه کنید و در زمان آسیاب، به مقدار مورد نیاز خود پودر نمایید. این کار طول عمر قهوه را افزایش میدهد و میتوانید مدت زمان بیشتری از طعم و عطر قهوهی تازه لذت ببرید. اما نکتهای که باید به آن توجه داشته باشید این است که قهوهی ترک، در مقایسه با دیگر روشهای دمآوری نیاز به پودر بسیار ریزتری دارد و میتوان گفت که هیچیک از آسیابهای خانگی و بسیاری از آسیابهای حرفهای قهوه، توان پودر کردن دانه را در آن اندازهی مطلوب ندارند.
پس بهتر است قهوهی ترک را به صورت پودر و هربار به اندازهی نیاز یک ماه خریداری کنید.
شما میتوانید قهوه ترک را هر تناسب عربیکا و روبوستا تهیه نمایید. اما توجه داشته باشید قهوه عربیکا به دلیل ویژگیهای ذاتی خود تلخی و غلظت (تنواری) کمتری دارد و شاید علیرغم کیفیت بالا، انتظارات شما را از یک فنجان قهوه ترک برآورده نکند. اما خوب است که برای پیدا کردن ذائقهی خود، تناسبهای مختلف را امتحان نمایید.
در مهرماه سال 1401، قیمت هر کیلو قهوه ترک با کیفیت مطلوب، از حدود 300.000 تومان به ازای هر کیلو آغاز میشود و افزایش مییابد.
معمولا دانه یا پودر بودن قهوه در قیمت آن تاثیر ندارد و فروشگاهها برای آسیاب دانهی قهوه هزینهی جداگانه دریافت نمیکنند. اما همانطور که پیشتر اشاره شد، بهتر است قهوه ترک را به صورت آسیاب شده خریداری کنید.
قهوه ترک با ذائقهی بیشتر ایرانیها سازگار است؛ اما اگر نژاد روبوستا زیاد باب طبع شما نیست یا با کافئین بالا اذیت میشوید، شاید قهوه ترک نوشیدنی مورد علاقهی شما نباشد.
خیر، افزودن شیر به نوشیدنی در محتوای کافئین آن اثرگذار نیست.
کنترل عصارهی قهوه، بهترین و هم یکی از سختترین موارد در دمآوری قطرهای است. عناصر بسیاری باید در ن...
موج سوم قهوه. در کافیشاپها و فضای مجازی بارها با این اصطلاح روبهرو میشویم؛ اما واقعا معنای آن چی...
قهوه دوستان با هر سطح از تخصص، تا حدودی با اسامی «عربیکا» و «روبوستا» آشنا هستند که برای اشاره به دو...