قهوه ساز کمکس در دسته قهوه سازهای دستی قرار میگیرد و قهوه تهیه شده با این دستگاه، دارای طعمی فوق العاده میباشد. کار با این دستگاه راحت بوده و نیاز به تخصص خاصی نمیباشد. قهوه ساز کمکس یکی از محبوب ترین قهوه سازهای نسل سوم، برای طرفداران قهوههای دمی میباشد. این دستگاه توسط آقای پیتر شلمبوم شیمیدان آلمانی در سال 1941 ابداع شد و سالها بعد در دسترس عموم افراد قرار گرفت و توانست محبوبیت زیادی را به دست آورد.از ویژگی های قهوه ساز کمکس این است که به علت استفاده از فیلترهای کاغذی، روغن قهوه تا حدی گرفته میشود و قهوه تهیه شده دارای روغن کم و اندکی رقیق میباشد.
کمکس ظاهری شبیه ساعت شنی دارد و از قطعات سادهای تشکیل شده است:
1- مخزن زیرین برای ریختن عصاره قهوه
2- مخزن بالایی برای قرار دادن فیلتر کمکس و ریختن قهوه ی آسیاب شده در داخل آن
3- قسمت باریکی که مخزن زیرین را به مخزن بالایی متصل کرده است. همچنین به علت داشتن کمربندی چرمی به عنوان دستگیره کمکس نیز عمل می کند.
طرز تهیه قهوه فرانسه با فرنچ پرس
1- ابتدا فیلتر را بر روی مخزن بالایی قرار دهید.
2- مقداری آب جوش برروی فیلتر ریخته تا هم دستگاه کمی گرم شود و هم سطح فیلتر تمیز شود. بعد از این کار، آب دستگاه کمکس را تخلیه نمایید.
3- به ازای هر ۱۵۰ میلی لیتر یا یک لیوان کوچک آب، یک قاشق سوپ خوری پودر قهوه درون فیلتر بریزید. میزان پودر قهوه برای هر نفر می تواند از ۱۴ گرم تا ۲۵ گرم متفاوت باشد.
4- اندکی آب با دمای 90 الی 93 درجه را روی قهوه ریخته و کمی صبر میکنیم تا پودر قهوه کمی خیس بخورد. سپس باقی آب را به آرامی و به حالت دورانی اضافه کنید. مراقب باشید که آب از سطح دستگاه بیرون نریزد و سرریز نشود. بعد از چند دقیقه که عصاره قهوه به مخزن زیرین ریخته شد، فیلتر را برداشته و قهوه خود را نوش جان نمائید.
برای دم کردن قهوه با کمکس، فیلتر کاغذی و آسیاب قهوه موردنیاز است ولی داشتن برخی از وسایل مانند کتری و ترازو کمک کننده است.
برای کار با دستگاه کمکس، نوع قهوه مصرفی مثل قهوه ترک یا قهوه اسپرسو و... اهمیت ندارد؛ بلکه میزان آسیاب شدن قهوه مهم است.
- علاوه بر فیلترهای کاغذی، از فیلتر فلزی نیز میتوان استفاده کرد ولی با فیلترهای کاغذی، نتیجه بهتری حاصل میشود.
- میزان آب مصرفی در مزه قهوه تاثیر زیادی دارد و برای هر قاشق سوپ خوری پودر قهوه آسیاب شده، یک لیوان کوچک آب مناسب است.
- اگر از فیلتر کاغذی استفاده میکنید، باید هربار فیلتر جداگانه ای به کار گیرید.
کنترل عصارهی قهوه، بهترین و هم یکی از سختترین موارد در دمآوری قطرهای است. عناصر بسیاری باید در نظر گرفته شود، آنها را به درستی ترکیب کرده و میتوانید یک قهوهی خوشمزه داشته باشید.
موج سوم قهوه. در کافیشاپها و فضای مجازی بارها با این اصطلاح روبهرو میشویم؛ اما واقعا معنای آن چیست؟ تفاوت آن با قهوهی اسپشیالتی و موج اول، دوم و چهارم در چیست؟
قهوه دوستان با هر سطح از تخصص، تا حدودی با اسامی «عربیکا» و «روبوستا» آشنا هستند که برای اشاره به دو گونه دانهی قهوه که برای مقاصد تجاری کشت میشوند مورد استفاده قرار میگیرند.