تاریخچه کشف قهوه داستان جذابی دارد. این لوبیا طی قرنها کره زمین را طی کرده است. از کشورهای مختلفی بهصورت قاچاق خارج شده، از سلطنت به سرقت رفته و تاثیرات زیادی در وضعیت اقتصادی، اجتماعی و ... کشورها گذاشته است.
چگونگی کشف یک لوبیای کوچک گرفته شده از درختانی کوچک در اتیوپی و تبدیل شدن قهوه به دومین کالای بزرگ تجارت جهانی از دیرباز تاکنون امری جالب و قابل توجه است.
به همین دلیل تاریخچه پیدایش و تولید قهوه برای بسیاری ازمردم بالاخص طرفداران این نوشیدنی جذابیت خاصی دارد.
میوهی این نوشیدنی جذاب ابتدا در اتیوپی کشف شد. پس از کشف کند و آهسته در آفریقا، قهوه برای کشت و برداشت به غرب اروپا و همچنین شرق آسیا رفت این دانههای جادویی توسط تمدنهای جدیدتر که میل به تملک زیادی داشتند، کشت شد.
قهوه در یمن پرورش یافته و در مصر، فارس و ترکیه به شهرت رسیده است.
داستانهای زیادی مبنی بر کشف دانههای قهوه توسط یک چوپان اهل اتیوپی وجود دارد. چوپان از دیدن انرژی بزها و بیدار ماندن آنها در شب، پس از خوردن میوههای درختی خاص دانههای قهوه را کشف کرد.
چوپان این دانهها را جهت معرفی به صومعه برد که با واکنش تند صومعیان روبرو شد. آنان دانهها را در شومینه ریختند اما پس از مواجه شدن با بوی خوب آن، تجدیدنظر کردند و پس از پی بردن به خواص عجیب این دانهها و گسترش آن در بین مردم کاشت، حمل و نقل و تجارت قهوه آغاز شد.
برای خرید قهوه اسپرسو در فروشگاه قهوه خوش کالا ( https://khoshkala.com) به راحتی میتوانید با مقایسهی محصولات مختلف، سفارش خود را ثبت نموده و در صورت نیاز از مشاورهی تخصصی کارشناسان بهرهمند شوید.
پس از کشف قهوه در اتیوپی و پی بردن به خواص شگفتانگیز آن، در قرن پانزدهم به سمت شمال و از طریق دریای سرخ وارد یمن شد.
موکا (mocha) اولین بندری است که قهوه به آن وارد شد.
به دلیل محبوبیت روزافزون قهوه و حمل و نقل مکرر آن از شهر بندری موکا، اسم این شهر با نام قهوه مترادف شد.
آغاز کشت و تجارت دانههای قهوه از شبه جزیره عرب آغاز شده است و طبق شواهد موجود قهوه در قرن 14 به عربستان، قرن ۱۵ به یمن و در قرن ۱۶ نیز در ایران، مصر، سوریه و ترکیه شناخته شده است.
برطبق روایاتی قهوه توسط پیامبر اسلام جهت جایگزینی شراب، که در دنیای اسلام حرام است، آورده شده است.
بنابه محبوبیت روزافزون این نوشیدنی در سرزمینهایی از جمله مصر، شام و عثمانی (همانند قهوه ترک، قهوه آماده و...) قهوهخانههای برای سرو این نوشیدنی ایجاد شد که رفته رفته قهوهخانهها به مکانی برای تجمع افراد مخصوصا مردان جهت بحث و صحبت کردن، شعرخوانی و بازیهایی مانند تخته نرد و شطرنج تبدیل شد. قهوهخانهها به مرکزی برای تجمع متفکران و به صورت ضمنی به رقیبی برای مسجد به عنوان محل ملاقات جمعی بدل شده بودند.
سیر تاریخی قهوه با تغییر مسیر دانههای قهوه به شرق و غرب تغییر میکند: از شرق به هند و اندونزی و غرب به ایتالیا و به بقیه اروپا.
بیشتر بدانید:
کنترل عصارهی قهوه، بهترین و هم یکی از سختترین موارد در دمآوری قطرهای است. عناصر بسیاری باید در نظر گرفته شود، آنها را به درستی ترکیب کرده و میتوانید یک قهوهی خوشمزه داشته باشید.
موج سوم قهوه. در کافیشاپها و فضای مجازی بارها با این اصطلاح روبهرو میشویم؛ اما واقعا معنای آن چیست؟ تفاوت آن با قهوهی اسپشیالتی و موج اول، دوم و چهارم در چیست؟
قهوه دوستان با هر سطح از تخصص، تا حدودی با اسامی «عربیکا» و «روبوستا» آشنا هستند که برای اشاره به دو گونه دانهی قهوه که برای مقاصد تجاری کشت میشوند مورد استفاده قرار میگیرند.